Komuna e Ulqinit: SILLET VENDIMI MBI FINANCIMIN E PËRKOHSHËM

Opstina-Ulcinj_Komuna-e-Ulqinit_Kryetari i Komunës së Ulqinit Nazif Cungu ka nxjerrë sot Vendimin për financimin e përkohshëm të nevojave të Buxhetit të Komunës së Ulqinit për periudhën janar – mars 2014.

Shkak për nxjerrjen e këtij Vendimi është mos shtirja e këtij Vendimi në rendin e ditës të Kuvendit të Komunës në mbledhjen e mbajtur me datën 27. 12. 2013, dhe për shkak që me shtyrjen e mëtejme të nxjerrjes së tij vendimi, do të vinte deri te mosfunksionimi i organeve të vetëqeverisjes lokale.

Pasi që vazhdimi i mëtejmë i kësaj situate do të kishte pasoja materiale dhe jomateriale për qytetarët, të cilët për këtë shkak nuk do të mund të realizonin të drejtat e tyre para organeve të vetëqeverisjes lokale, janë krijuar kushtet për aplikimin e autorizimeve nga neni 86 i Statutit të Komunës së Ulqinit nga ana e Kryetarit të Komunës, me të cilin i jepet autorizim për nxjerrjen e vendimeve nga kompetencat e Kuvendit.

Me këtë Vendim evitohet bllokada e punës së vetëqeverisjes lokale dhe bëhet tejkalimi i përkohshëm tremujor në financimin e punës së vetëqeverisjes lokale dhe realizimi i projekteve të filluara.

Vendimi do t’i dorëzohet Kuvendit për konfirmim në mbledhjen e parë të radhës.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT
Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT

Të martën, më 28 qershor 2022, rreth orës 16.00 gjatë punimeve të një kontraktori të papërgjegjëshëm është dëmtuar tubi kryesor i ujësjellësit në Fushën e Ulqinit, është njoftuar Portali Ul-info nga NP

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën, më 29 qershor, në periudhën nga ora 09 deri në 15:00, pa energji elektrike do të jenë pjesa e qendrës së Katërkollës.

Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL
Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL

Me propozim të kryetarit të Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari, Kuvendi i Komunës të hënën zgjodhi dy nënkryetarë. Ata janë Beqir Sella, funksionar i PD-së dhe Sabr Sallaj, ndryshe nënkryetar i Forcës

Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR
Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR

  Qeveria e Malit të Zi ka bërë të ditur zyrtarisht se presin një sezon dukshëm më të mirë se vitin e kaluar. “Të gjithë treguesit që kemi flasin në favor të kësaj, se sigurisht që jemi 60% më mirë

Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL
Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL

Gani ende nuk i ka mbushur shtatë vjetë.Një ditë u nis prej shtëpie. Nuk i tregoi askuj se ku po shkon. Komshitë Shyqyrija, Kimetja dhe Zhelko e vrejtën se ishte në rrugë. Pas një kohe prindërit e tij