Komuna e Ulqinit: TAKIM LIDHUR ME PROJEKTIN GOLF RESORT

Sot me ftesë të kryetarit të Komunës së Ulqinit Nazif Cungu kanë qenë në takim përfaqësuesit e Horwarth HTL, agjencisë konsultante e angazhuar nga ana e investitorit Sea Terra Properties për punimin e studimit të fizibilitetit të projektit Golf Resort – Ulqin Montenegro.
Golf Resort – Ulqin Montenegro është projekti i parë i këtij tipi, i cili do të duhej të jetë projekti udhëheqës i turizmit të lartë në Mal të Zi. Vlera e projektit është 150 milionë Euro. Është planifikuar në tokën e cila është 600 m larg nga Liqeni i Shasit dhe përfshinë sipërfaqen prej 755,280 m². Klubi profesional i terrenit të golfit me klubin e golfit, liqenin, spa, qendrën sportive, njësitë rezidenciale, hotele, të gjitha këto janë pjesë e projektit.

Kryetari Cungu ka thënë që ky është momenti i duhur për realizimin e këtij projekti, duke marrë parasysh edhe faktin që investitorët për ndërtimin e hoteleve me katër dhe pesë yje janë të liruar nga kompensimi për pagimin komunal të tokës ndërtimore. Z. Michael O’Hare, drejtor i Howarth HTL, e ka vlerësuar pozitivisht realiziin e këtij projekti dhe ka thënë se ka rëndësi shumë të madhe rritja e kapaciteteve të transportit ajror në aeroportet në Podgoricë, Tivat dhe përrreth.

“Me këto kushte presim që sezoni i golfit e cila në Europë zgjatën nga tetori deri në maj në Ulqin të zgjatet në dymbëdhjetë muaj”, ka thënë O’Hare.
Kryetari Cungu dhe z. O Hare janë marrë vesh që së bashku do të marrin pjesë në panairin e investimeve Expo Real në Mynih, në të cilin do të prezantohet Golf Resorti – Ulqin Montenegro. Projekti gjithashtu do t’u prezantohet investitorëve nga Arabia Saudite me rastin e vizitës e cila është planifikuar për periudhën e ardhshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN
Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN

Veç edhe 3 dite 499 euro Ti merr gjithëçka brenda dhome. +382 69 154 180 Hotel Mediteran – Ulqin 

Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION
Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION

Sekretari i Sekretariatit për buxhet dhe financanë Komunën e Ulqinit Arian Murati deklaroi se “vazhdon performanca e shkëlqyer në aspektin e mbledhjes së të hyrave buxhetore”. “Xhirollogaria e komunës

Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE

    Fillimi i një biznesi të ri kërkon një përgatitje të konsiderueshme. Aty ku tregu po has probleme, startup-et janë të parët që mund të sjellin zgjidhje të shpejta. Dhe zgjidhjet janë ide

Kryetari Bajraktari në konferencë shtypi për 100 ditët e para në pushtet: FINANCAT E KOMUNË TË STABILIZUARA, NISIN INVESTIMET
Kryetari Bajraktari në konferencë shtypi për 100 ditët e para në pushtet: FINANCAT E KOMUNË TË STABILIZUARA, NISIN INVESTIMET

Të nderuar qytetarë dhe qytetare të komunës së Ulqinit, përfaqësues të mediave, zonja dhe zotërinj! Konferencën e sotme për shtyp e kam thirrur për të ndarë me ju rezultatet e 100 ditëve të para që kur