Komuna e Ulqinit: Takim me ambasadorin e Gjermanisë në Mal të Zi Peter Felten

Diskutuam përnjë sërë temash me fokus të veçantë për potencialin për investime. Investimet nga RF Gjermania në Mal të Zi janë vazhdimisht në rritje. Rrjeti i njohur gjerman i shitoreve Lidl së shpejti do të hapë njësinë e parë në Mal të Zi. Investimet gjermane janë të rëndësishme sepse ato sjellin jo vetëm vende të reja pune, por edhe një kulturë të fortë korporative në biznes.

Ambasadori Felten u interesua për fëmijët nga Gjermania që vijojnë mësimet në shkollat ​​e Ulqinit dhe integrimin e tyre në komunitetin lokal.

Gjatë takimit tonë, një nga temat më të rëndësishme ishte çështja e Kripores dhe menaxhimi i parkut të natyrës “Kriporja e Ulqinit”, për të cilën Ambasada e Gjermanisë është veçanërisht e interesuar.

Ka shumë hapësirë ​​për bashkëpunim. Neve na takon të punojmë me zell për të krijuar parakushtet për lidhjen sa më të fortë të shteteve dhe qyteteve tona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të premten ekspozita: RIJETËSIMI I ÇARSHISË SË ULQINIT
Të premten ekspozita: RIJETËSIMI I ÇARSHISË SË ULQINIT
Shkup: GJEKA, HOXHA DHE XHURRETA TE XHAFERI
Shkup: GJEKA, HOXHA DHE XHURRETA TE XHAFERI

Ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave, Fatmir Gjeka, me bashkëpunëtorët e tij, sekretarin shtetëror Astrit Hoxhën dhe drejtorin e Drejtorisë për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të popujve

Forca për zgjedhje presidenciale: Vendimin do t’ia lëmë votuesve
Forca për zgjedhje presidenciale: Vendimin do t’ia lëmë votuesve

Kumtesë për media Të nderuar qytetarë, Raundi i parë i Zgjedhjeve Presidenciale të 19 marsit nuk nxori fituesin, andaj me 2 prill do të mbahet raundi i dytë ku Mali i Zi do të fitoi presidentin e ri. Forca

Gjekë Gjonaj: “Afërdita e Anës së Malit”, mësuesja e parë në gjuhën shqipe në këtë  trevë
Gjekë Gjonaj: “Afërdita e Anës së Malit”, mësuesja e parë në gjuhën shqipe në këtë  trevë

Kështu e kam titulluar kronikën televizive gjatë intervistës time të parë me mësuesen e parë në Anë të Malit  Rukije Lika – Shabaj, në nëntor të vitit 1994. Nga biseda me këtë mësuese model, mësuam se

Karate: Të shtunën turneu “Ulqini Open 2023”
Karate: Të shtunën turneu “Ulqini Open 2023”

Klubi i Karatesë “Ulqini” organizon turneun XiX-të Ndërkombëtar të Karatesë “Ulqini Open 2023”. Turneu do të mbahet me 1 prill, në sallën e shkollës fillore “Marshali Tito” në Ulqin. Kjo ngjarje tradicionalisht