Komuna e Ulqinit: TAKIM ME NP “TË MIRAT DETARE”

DSC_0078Sot është mbajtur një takim në mes të përfaqësueseve të Komunës së Ulqinit dhe NP te Mirat detare lidhur me planet dhe përparësitë e përbashkëta në zonën e të Mirave detare në Komunën e Ulqinit për vitin e ardhshëm. Sipas vlerësimeve, të ardhurat e NP të Mirat detare në vitin 2014 duhet të jenë rreth 800 mijë Euro prej të cilave 600 mijë do të investohen në projektet në zonën e të Mirave detare në Komunën e Ulqinit.

Përfaqësuesit e Komunës së Ulqinit kanë prezantuar projektet dhe idetë për investime në vitin e ardhshëm në mesin e të cilëve janë: Projekti i pyllit të pishave, Projekti i rregullimit të molës së vogël dhe asaj të madhe, Projekti i rekonstruksionit të manderqit, Projekti i shtegut për këmbësorë dhe atij ciklistik tek pylli i pishave, Projekti i mbrojtjes së pyllit të pishave, Projekti i rregullimit të qasjes te Kroni i Zanes – Valdanos si dhe një sërë projektesh të tjerë.
Ne takim gjithashtu është folur edhe për përgatitjet e nevojshme per zgjidhjen e problemeve me te cilët deri tash janë hasur qiramarrësit e plazheve, problemet e nderimit te egër, rrugët qasëse e tjerë. Është rene dakord qe lidhur me kete te caktohet nje mbledhje e përbashkët ku do te marrin pjesë edhe përfaqësuesit e ministrisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit
Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit

Me këtë emër, në kuadër të Biznis Klubit “Ana e Malit”( BKA-së) në vitin 2013 u themelua ky ansambël me qëllim ruajtjen dhe kultivimin e vlerave kulturore dhe artistike të zonës së Anës së Malit. Kryetari

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 10 shkurt, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: një pjesë

Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË
Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË

“Në Ulqin ndihemi si në shtëpinë tonë. Falënderoj të gjithë ata që hapën shtëpitë dhe zemrat e tyre për mërgimtarët nga Kosova në vitin 1999”, tha Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE
Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE

Zinxhir i njohur i dyqaneve ushqimore “Lidl” është i interesuar për hapjen e një objekti në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast, drejtuesit e asaj kompanie kanë biseduar me kryetarin e Komunës së

Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë
Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti. Objekti ka një sipërfaqe mbi