Komuna e Ulqinit: U PREZANTUA PROJEKTI MARUBI

Opstina-UlcinjNë hotelin Mediteran sot u mbajt konferenca tematike “Projekti Marubi: Model i bashkëpunimit për promovimin e turizmit në mes Shkodrës dhe Ulqinit”, të cilin e financon BE.

Studimit e fizibilitetit të Marubi Route e kanë bërë profesorët Rade Ratkoviq dhe Maksut Haxhibrahimi, derisa prezantimin e smartphone aplikacionit “Marubi City Guide” Vlado Bokun dhe Ardijan Mavriq. Për projektin Marubi si model të ri të zhvillimit të turizmit ka folur Arsllan Hajdinaga nga Zyre për bashkëpunim ndërkombëtar dhe projekte e komunës së Ulqinit.

Pjesëmarrësve të tubimit janë drejtuar dhe kryetarët e komunave të Shkodrës dhe Ulqinit Lorenc Luka dhe Fatmir Gjeka, si dhe përfaqësuesja e Ministrisë së punëve të jashtme dhe integrimeve evropiane të Malit të Zi Violeta Camaj.

Luka dhe Gjeka me bashkëpunëtorët gjatë zgjatjes së konferencës kanë folur dhe për mundësit e zgjerimit të bashkëpunimit në mes të këtyre dy qyteteve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do