Komuna e Ulqinit: VJEN DRAFTI I PHU-SË, POZITIVNA KUNDËR

Plan UlcinjDrafti i Planit hapësinor-urbanistik (PHU) të komunë së Ulqinit do të jetë së shpejti në shqyrtim publik, mëson UL-info.

Punimi i këtij dokumenti jashtëzakonisht të rëndësishëm në korrik të vitit 2009, me vendim të kryetarit të atëhershëm të komunës Gëzim Hajdinaga, i është dhënë Qeverisë së Malit të Zi dhe do të kushtojë 850 mijë euro. Mirëpo, këtë vendim mund ta sillte vetëm Kuvendi komunal.

Opinioni gjatë gjithë kësaj periudhë ishte i shkëputur nga procesi i punimit të PHU-së, edhe pse legjislacionin vendor dhe evropian kërkon transparencë të plotë dhe pjesëmarrje të subjekteve të interesuar të komunitet në sjelljen e planeve urbanistike.

Një nga pjesëtarët e koalicionit qeverisës, Mali i Zi Pozitiv, i kundërshtohet draftit të propozuar të PHU-së kur kemi të bëjmë me zgjidhjen për Valdanos. Drejtuesit e saj mendojnë që ky gji duhet të jetë Qendër ekologjike ndërkombëtare, e jo, siç parashikon PHU-ja, që në Valdanos, në pjesën veriore të Mendrës, të ndërtohen rreth 900 krevate në hotele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit