Komuna: GJEKA FTOI BIZNESMENËT KOSOVAR TË INVESTOJNË NË ULQIN

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka, Partia demokratike, Demokratska partijaKryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka ka ftuar sipërmarrësit kosovar të investojnë në Ulqin. “Ne si komunë, por në nivel të Malit të Zi, kemi krijuar një sërë lehtësirash për ato të cilët dëshirojnë të investojnë”, tha ai për gazetarët e medieve kosovare të cilët ndodhen në vizitë studimore në Ulqin.

Gjeka shtoi që kjo sidomos ka të bëjë me investimet në objektet hotelerike, sepse kjo, siç tha, për momentin na mungon më së tepërmi për përmirësimin e ofertës turistike edhe për hapjen e vendeve të reja të punës.

Sipas fjalëve të kryetarit të komunës së Ulqinit, turistët nga Kosova përbëjnë numrin më të madh të mysafirëve të cilët pushojnë në rivierën e Ulqinit. Që tregu i këtij shteti është gjithnjë e më interesant edhe për Malin e Zi në tërësi, tregon dhe fakti që pak kohë më parë Organizata nacionale turistike ka mbajtur promovimin në Prishtinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas