Komuna: MARRËVESHJA PËR ZGJERIMIN E DEGËS SË DJATHTË TË BUNËS

Bojana, Buna, Usce, Gryka, Lumi, RijekaKryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka dhe drejtori i Drejtorisë për ujëra të Malit të Zi Zoran Jankoviq janë dakorduar sot që në Ulqin të formojnë komisionin e përbashkët të ekspertëve i cili do të propozojë modalitetet për mirëmbajtjen e rrjedhjes së lumit Buna në degën e djathtë, mëson Portali Ul-info. Anëtarë i këtij komisioni nga Ulqini do të jetë Xhemal Dervishi.

Në takim ishin të pranishëm dhe përfaqësuesit e të Mirave detare, shoqatës së peshkatarëve dhe organizatave joqeveritare, të cilët përsëritet që është e nevojshme të merren masa urgjente në mënyrë që Ada të mos bëhet gadishull.

Gjeka dhe Jankoviq kanë arritur marrëveshjen që në fillim të vitit të ardhshëm të shpallet tenderi për mirëmbajtjen afatgjate të rrjedhshmërisë së Bunës në këtë pjesë, si dhe pastrimin e shtratit të prrojeve Millë dhe Sukubinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,