Komuna: MBLIDHET TRUPI KOORDINUES PËR MBROJTJE DHE SHPËTIM

TIM 1Në takimin e inicuar nga kryetari i Komunës Loro Nrekiq dhe Ministria e brendëshme –Drejtoria për situata të jashtëzakonshme sot, u mblodh trupi koordinues për mbrojtje dhe shpëtim i komunës së Ulqinit.

Në takim u diskutua gjërësisht për koronavirusin dhe masat që duhet ndërmarrë në parandalimine tij. Pas një diskutimi të hapur dhe të gjithëanshëm dhe analizës së situatës në teren të pranishmit miratuan konkluzionet e mëposhtëme.

1.Trupi për mrojtje dhe shpëtim i komunës së Ulqinit në tërësi, përcjell situatën dhe kumtesat e organeve relevante shtetërore dhe ka ndërmarë të gjitha masat e parapara me ligj , me qëllim të përhapjes së rrezikut dhe pasojave të tij.

2. Të gjithë subjektet duhet të jenë të gatshëm që të rrisin gadishmërinë , në përputhje me veprimtaritë e tyre.

3.Administrata lokale duhet të shohë disponimin dhe të mundësojë kapacitetet akomoduese ne rast të përkeqësimit të situatës epidemiologjike.

4. Institucionet shëndetësore në territorin e komunës së Ulqinit veçmas duhet të përcjellin situatën, të grumbullojnë të dhëna për rrezikun dhe zhvillimin e situatës epidemiologjike në Mal të Zi dhe në komunën e Ulqinit , të lajmërojnë banorët dhe organet shtetërore për sejcilin ndryshim dhe mundësinë e zhvillimit të situatës dhe të ndërmarë të gjitha masat epidemiologjike dhe shëndetësore.

5.Qendra e Sigurisë në Ulqin në rast të përkeqësimit të situatës epidemiologjike duhet të sigurojë rendin publik dhe qetësinë në lokalitetet e përkeqësuara, rrespektivisht hapsirave , në harmoni me situatën.

6.Policia kufitare dhe Drejtoria e doganave duhet të ndërmarë të gjitha masat e parapara me ligj në zonën kufitare , me qëllim të pengimit të gjitha ngjarjeve , dhe aktiviteteve , që do të kontribuonin përkeqësimin e situatës, lidhur me koronavirusin.

7.Udhëheqësi , ndihmësudhëheqësi dhe të gjithë anëtarët e ekipit në territorin e komunës së Ulqinit duhet të jenë në komunikim të vazhdueshëm , të shkëmbejnë të dhëna dhe të krijojnë koordinim ndërmjet organeve –institucioneve në nivelin lokal dhe shtetërorë.

8.Nëpërmes mediumeve lokale të jepen kumtesa, udhëzime dhe këshillime për banorët.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bajraktari me bashkëpunëtorët dhe drejtuesit e Otrant Olympikut në Shtëpinë e Futbollit: ULQINI SË SHPEJTI DO TË KETË STADIUM MODERN FUTBOLLI
Bajraktari me bashkëpunëtorët dhe drejtuesit e Otrant Olympikut në Shtëpinë e Futbollit: ULQINI SË SHPEJTI DO TË KETË STADIUM MODERN FUTBOLLI

Kryetari i Komunes Omer Bajraktari me bashkepuntor dhe perfaqesues te klubit Otrant Olympic u prit sot ne takim nga presidenti i Federates se Malit te Zi Dejan Saviqeviq dhe sekretari Miomir Gjurgjevac.

Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit
Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit

  Promovimi i dy librave të njohur, të autorit Adriatik Kelmendi, do bëhet në hapësirat e Muzeut të Ulqinit, të premten nga ora 20:30, në Kalanë e Ulqinit. Këtë e bëri të ditur vet drejtori i Klan

Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË
Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË

Mbrëmë rreth orës 19:30 policia ka ndaluar veturën në Kodra dhe ka kontrolluar shoferin P.P. (42) nga Tivari, është bërë e ditur nga Drejtoria e policisë. “Aty është gjetur një pako PVC me lëndë narkotike

Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT
Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT

Nga e martja do të ketë zbritje të re në të gjitha llojet e karburanteve nga nëntë deri në 12 cent në pompa, shkruajnë mediat. Eurosuper 98 do të kushtojë 1.39 euro, Eurosuper 95 do të kushtojë 1.35 euro,

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre