Komuna: Në Ulqin qëndroi për vizitë pune Ministri Nurkoviq

Ljoro NrekicMinistri i Komunikacionit dhe Detarisë Osman Nurkoviq me bashkëpunëtorë vizitoi të mërkurën Komunën e Ulqinit.

Ai u prit nga Kryetari i Ulqinit Loro Nrekiq , kryetari i Kuvendit dr Ilir Çapuni, nënkryetarja e Komunës Hadixha Gjoni dhe bashkëpunëtorë të tjerë.

Në një takim të hapur dhe miqësorë u prekën një sërë temash me interes jo vetëm për zhvillimin e qytetit, por dhe me interes të përgjithshëm.

Krahas çështjeve infrastrukturore në fokus ishin dhe temat nga lëmi e ekonomisë detare, me theks të veçantë në ndërtimin e marinës nën Kalanë e Ulqinit. Kryetari i Ulqinit, Nrekiq ndër projektet prioritare për komunën ku duhet bashkëpunim me Ministrinë respektivisht me Qeverinë veçoi Bulevardin ,,Nëna Tereze”, ndërtimin e aeroportit në Shtoj i cili do të kishte efekt dhe rëndësi multiplikative, por dhe projekte të tjera infrastrukturore të cilat janë në realizim e sipër.

Ministri Nurkoviq, përshëndeti idenë për realizimin e projektit të Bulevardit ,,Nëna Tereze,, ku sipas tij ndihma e Ministrisë nuk do të mungojë. Ai veçoi rëndësinë e përfundimit të rrugës Ulqin –Sukobinë. Më pas foli për jetësimin e idesë për lundrimin e Lumit Buna në drejtim të  Liqenit të Shkodrës, projekt që parashihet të realizohet me ndihmën e fondeve të Bashkimit Evropian, por për Ministrin e komunikacionit me interes të veçantë është dhe realizimi i projektit të aeroportit në Shtoj.

Ai vlerësoi rëndësinë e nismave rajonale për forcimin e bashkëpunimit, shkëmbimin e pikpamjeve për zhvillimet rajonale, integrimet rajonale etj. dhe vuri theksin në rëndësinë e projektit madhor siç është Koridori Adriatiko –Jonian dhe përfitimet që komuna jonë do të ketë nga ky projekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer