Komuna: NGA E MËRKURA FILLOJNË AKSIONET INTENSIVE KUNDËR LYPËSARISË

Sot është organizuar takimi i institucioneve kompetente me qëllim të zgjidhjes së problemit të lypjes, i cili është shumë i theksuar në komunën e Ulqinit, sidomos gjatë sezonit turistik veror.

Në takim morën pjesë nënkryetarja e Komunës së Ulqinit Hadixha Gjoni, Shërbimi i Policisë Komunale, Departamenti i Sigurisë Ulqin dhe Stacioni i Policisë Kufitare Sukubinë, Qendra për Punë Sociale Ulqin, përfaqësues të hotelierëve dhe restoranteve, Shoqata e Plazhistëve dhe Bashkësia Islame Ulqinit.

Të pranishmit u pajtuan se lypja është një problem serioz që kërkon një zgjidhje të mirëfilltë sepse ka një ndikim të theksuar negativ në sezonin turistik dhe imazhin e komunës. Është veçanërisht shqetësues fakti që fëmijët e mitur keqtrajtohen në mënyrë të organizuar për të lypur.

Në takim u ra dakord që nga nesër në mbrëmje të nisin aksionet e përbashkëta intensive për të shuar këtë fenomen në Ranë dhe në lokacione të tjera në qytet. Gjithashtu, në nivel komunal do të formohet një trup i posaçëm koordinues nga përfaqësues e të gjitha institucioneve relevante, detyra e të cilëve do të jetë monitorimi i përditshëm i aktiviteteve që kanë për qëllim luftimin e lypjes dhe detyrimin e fëmijëve të vegjël drejt lypjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe