Komuna: NJË DELEGACION NGA QYTETI I ELBASANIT QËNDROI PËR VIZITË NË ULQIN

Delegacion i kryesuar nga Kryetari i Bashkisë Elbasan, Gledian Llatja, u prit nga nënkryetari i Komunës Sabri Salaj dhe Kryetari i Kuvendit Ardian Mavriq. Nikoqirët duke i dëshiruar mirëseardhje mysafirëve bënë një prezantim të shkurtër të qytetit, folën për mundësinë e fushave të bashkëpunimit me një qytet siç është Elbasani i cilësuar si qendër e rëndësishme e kulturës, arsimit dhe artit shqiptar, por dhe për multinacionalitetin e Ulqinit dhe harmoninë ndërfetare. 

Ndërkaq, Z.Gledian Llatja foli për zhvillimin e qytetit të Elbasanit për aktivitetet e shumta me karakter bashkiak, kombetar dhe  ndërkombëtar që zhvillohen atje dhe gadishmërinë  e forcimit të lidhjeve midis shqiptarëve në të dy anët e kufirit  dhe shkëmbimin e përvojës. Në qytetin e Elbasanit vepron dhe një komunitet malazez i cili është i integruar në të gjitha sferat e jetës. 

Palët u pajtuan, që në një të ardhme të afërt midis Ulqinit dhe Elbasanit të kemi hapa konkret të bashkëpunimit dhe nënshkrimin e një marëveshtje ku kultura, arti, arsimi, projektet  e përbashkëta IPA, sporti, shënimi i përvjetorëve të rëndësishëm, ekspozita dhe aktivitete të tjera do të zinin  vend të veçantë. Ishte mendim i përbashkët që takime të këtij lloji janë të mirëseardhura dhe i shërbejnë, njohjes më të afërt dhe shkëmbimit të eksperiencave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV
“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV

Menaxheri i diplomuar i hotelerisë Qamil-Qamo Hoxha është drejtor i ri ekzekutiv i Kompanisë „Riviera e Ulqinit“. Këtë vendim Bordi i Drejtorëve të kësaj kompanie e ka marrë të hënën, në një seancë të

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.