Komuna: SHQYRTIMI PUBLIK RRETH PHU-së

Gradjevinske dozvole, Leje ndertimi, plani, ArhitekturaNë Sallën e madhe të komunës së Ulqinit është mbajtur shqyrtimi publik mbi Draftin e Planit hapësinor urbanistik të Ulqinit. Këtë dokument e kanë prezantuar përfaqësuesit e Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit si dhe përpunuesit. Ato, para sallës së mbushur plot të qytetarëve të interesuar, kanë theksuar se janë vendosur për skenarin e rritjes së qëndrueshme të komunës deri në vitin 2020.

Por, numri më i madh i qytetarëve kishte shumë vërejtje në draftin e PHU-së për të cili theksuan se, kryesisht, nuk është në interesin e tyre dhe të Ulqinit.

Për këtë arsye kanë propozuar që, për shkak të vërejtjeve sistematike, sezonit veror dhe muajit të Ramazanit, shqyrtimi publik të shtyhet edhe për një muaj.

“Ky nuk është Kur’an as Bibl, por Draft”, tha zyrtari I Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Nikolla Petroviq duke shtuar që të gjitha vërejtjet do të shqyrtohen.

Është arritur përfundimi që ky dokument, përpilimi i të cilit para pesë viteve me marrëveshje të komunës së Ulqinit dhe Qeverisë, është lënë pushtetit qendror, duhet të sillet me pëlqimin e pushtetit lokal.

Shqyrtimi publik për Draftin e PHU-së do të mbahet nesër në Katërkollë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit