Komuna: TURQIA DORËZOI KADASTRËN E ULQINIT OSMAN

katastriNë kërkesën e udhëheqësisë së komunës së Ulqinit drejtuar ministrit turk të urbanizmit dhe mbrojtjes së mjedisit Idris Gulluçe, gjatë vizitës qe i bëri Ulqinit në muajin maj të këtij viti, sot nëpërmjet ambasadës së Republikës të Turqisë u dorëzuan të dhënat kadastrale të Ulqinit nga periudha osmane.

Të dhënat burojnë nga periudha 1288 – 1296 sipas kalendarit islamik gjegjësisht 1871 – 1879 sipas kalendarit gregorian.

Këto dokumente kanë rëndësi historike për Ulqinin nga periudha e sundimit osman dhe së shpejti do të bëhen publike për të interesuarit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…