Konferenca: Edukimi joformal islam ne gjuhen shqipe

MedjeniSot, me date 12.10.2019. filloi punen konferenca nderkombetare me titull: Edukimi joformal islam ne gjuhen shqipe.

Konferenca ne fjale mbledh hulumtues te ndryshem shkencor nga institucionet islame ne trevat mbareshqiptare qe hedhin drite mbi fenomenin e edukimit joformal islam dhe sfidave te tij ne periudhen e ardhshme sic jane: dr. Fahrush Rexhepi, dr. Naser Ramadani, imam Muhamed Sytari, mr.hfz. Safet Hoxha etj.

Konferenca organizohet nga Instituti nderkombetar i mendimit dhe qyteterimit islam, Instituti shqiptar i mendimit dhe qyteterimit islam ne bashkepunim me QSA nga Sarajeva, Horizonti nga Podgorica dhe medreseja Mehmed Fatih ne Tuz.

Konferencen e pershendeti reisi i Malit te Zi Rifat ef.Fejziq, drejtori i QSA nga Sarajeva dr.Ahmet Alibashiq dhe drejtori i AIITC dr. Ardian Muhaj.

Ne kete konference, nga Mali i Zi paraqiten me kumtesat e tyre Omer ef. Kajoshaj me temen Arsimi jozyrtar islam nga OJQ-te: Sfidat dhe evolucionet dhe Medjen ef. Shaptafa me temen: Programet e aftesimit te vazhdueshem per imamet, mesuesit e medreseve dhe grupet tjera i cili poashtu hapi konferencen dhe drejtoi pjesen hyrese te saj.

Konferenca do te vijoje punimet edhe neser. /www.islam-ul.me/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet