Konferenca për resurset natyrore: DISA PROPOZIME INTERESANTE

KonferencaDisa propozime interesante janë dëgjuar dje gjatë pjesës së parë të konferencës për resurset natyrore të Ulqinit, organizatorët e të cili ishin OJQ “Hapi i gjelbërt” dhe komuna e Ulqinit.

Dr Gani Karamanaga ka propozuar hapjen e tri qendrave shëndetësore: një në Plazhin e madh, një në Pyllin e pishave dhe e treta në Valdanos. “Veç ekziston dokumentacioni për këtë projekt. Shtatë faktor natyror mjekësor: uji i detit, uji mineral, kripa e detit, peloidi, rëra dhe klima, gati askund nuk ndodhen në të njëjtin vend siç është rasti në Ulqin”, tha ai, ndërsa përcjell “Pobjeda”.

Specialisti i gjinekologjisë dr Millan Rolloviq shtoi që faktorët natyror ekzistojnë dhe që Ulqini mund të jetë banjë shëndetësore. “Plazhi i grave është sinonim për shërim, me dekada shfrytëzohet maksimalisht, por asnjëherë nuk është hulumtuat. Shteti po ndërton qendrën për shtatzëni artificiale në Cetinë, e ajo qendër a do të jetë më produktive në Cetinë sesa mund të ishte në Ulqin”, pyeti ai.

Sipas fjalëve të përfaqësuesit të Institutit për biologji të detit nga Kotorri dr Sreten Mandiq, sikurse në Ulqin të hapet fakulteti për peshkim, kjo do të ishte më mire se san ë Mal të Zi të ekzistojnë 15 ose 20 fakultete për menaxhim. Ai theksoi që në Liqenin e Shasit jetojnë 16 lloje të njohura të peshkut dhe që mund të prodhohen deri në 80 tonë në vit, e mos të vijë deri tek prishja e balancës ekologjike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do