KONKURSI: “E-DEMOKRACIA – PROPOZO, MERR PJESË, NDRYSHO”, PËRKRAHËN

Ministria (1)Ministria e Administratës Publike, në pajtim me Ligjin për Organizatat Joqeveritare, e lidhur me Konkursin Publik “e-Demokracia – propozo, merr pjesë, ndrysho” të publikuar me 25 mars të këtij viti, të martën publikoi Vendimin për ndarjen e mjeteve për financimin e projekteve të organizatave joqeveritare në fushën e reformës së administratës publike për vitin 2019.

Ndër të përzgjedhurit është edhe projekti “Për zërin tim në komunën time!” të cilin do ta realizojë OJQ Horizonti i Ri nga Ulqini.

Siç theksojnë nga kjo organizatë e shoqërisë civile, projekti ka për qëllim promovimin e partneritetit në mes shoqërisë civile, e në veçanti në mes aktivistëve rinor dhe pushtetit lokal, duke forcuar besimin e ndërsjellët dhe rritjen e pjesëmarrjes së qytetarëve në punën e Vetëqeverisjes lokale.

“Reforma e administratës publike duhet të sjellë ndryshimet e nevojshme në mënyrë që të gjithë qytetarëve ti mundësohen shërbimet publike, gjegjësisht pjesëmarrja në proceset e vendimmarrjes të bazuara në transparencë, eliminimin e barrierave administrative dhe të tjera, punën më të shpejtë dhe kushte të njëjta për të gjithë. Në fokusin e procesit të reformës së administratës publike, veçanërisht kur flasim për parimin Administrata publike e orientuar drejtë qytetarëve dëshirojmë të potencojmë nevojën që Vetëqeverisja lokale të jetë e orientuar kah të rinjtë, të cilët në numër të madh po e lëshojnë Ulqinin”, thonë nga kjo OJQ.

Partnerë në këtë projekt janë OJQ “Ul info” dhe Biblioteka e Qytetit – Youth Corner Ulqin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer