Konkursi për mbështetjen e projekteve të OSHC-ve në Mal të Zi

Instituti për Media në Mal të Zi (IMMZ)

në kuadër të projektit

“Diagnoza dhe terapia e lirisë së shprehjes, gjuhës së urrejtjes dhe tensioneve etnike”

shpall

K O N K U R S

për mbështetjen e projekteve të organizatave të shoqërisë civile (OShC) në Mal të Zi

 

Propozimet e projekteve, të cilat duhet të kontribuojnë për rritjen e vetëdijes për dëmshmërinë e përhapjes së gjuhës fyese dhe gjuhës së urrejtjes dhe të dezinformatave, si dhe për qasje më proaktive për parandalimin dhe luftimin e formave të tilla të komunikimit të palejuar dhe të paligjshëm, mund të dorëzohen deri më 15 korrik 2022, ora 12:00.

Qëllimi i përgjithshëm i konkursit: Forcimi i kapaciteteve të organizatave të shoqërisë civile (OShC) për të kontribuar për promovimin e të drejtave të pakicave, shkëmbimin e praktikave më të mira, mbrojtjen e grupeve vulnerabël dhe përmirësimin e marrëdhënieve ndërnjerëzore, me synim për të ruajtur dhe mbrojtur lirinë e fjalës dhe të drejtat e njeriut në Mal të Zi.

Në konkurs mund të aplikojnë OShC-të malazeze që plotësojnë kriteret e mëposhtme:

  • të kenë statusin e personit juridik;
  • janë të llojit jofitimprurës;
  • janë drejtpërdrejt përgjegjëse për përgatitjen dhe menaxhimin e projektit;
  • janë regjistruar në Mal të Zi të paktën 12 muaj përpara afatit të fundit për dorëzimin e projekt propozimeve;
  • të kenë selinë në Mal të Zi;
  • të kenë të ardhura vjetore në vitin 2021 më pak se 50 000 €.

Për të aplikuar në konkurs është e nevojshme të plotësoni Formularin e Aplikimit dhe Propozimin e Buxhetit. Udhëzimet për dorëzimin e propozimeve për projekte duhet të lexohen me kujdes përpara se të plotësohen këto formularë.

Për organizatat, projektet e të cilave do të mbështeten, përveç mbështetjes financiare, do të ofrohen trajnime për menaxhimin e projekteve si dhe mbështetje e vazhdueshme mentoruese gjatë zbatimit të projektit.

Aplikimet e plota (formulari i aplikimit dhe propozimi i buxhetit – të plotësuar), së bashku me dokumentacionin e nevojshëm teknik shoqërues të paraqitur në seksionin 3.1 Udhëzimet për dorëzimin e propozimeve për projekte, duhet të dërgohen në adresën e-mail grantovi@mminstitute.org me shënimin “Për konkursin për përkrahjen e projekteve të organizatave të shoqërisë civile (OShC) në Mal të Zi”.

Projekt propozimet dorëzohen deri më 15 korrik 2022, ora 12:00.

Në rast paqartësish, mund të merrni informacione shtesë duke dërguar pyetje në adresën e-mail grantovi@mminstitute.org deri më 15 korrik 2022.

Gjatë konkursit, Instituti i Mediave në Mal të Zi do të mbajë një sesion informativ, gjatë të cilit do të prezantojmë këtë thirrje, temat dhe kushtet e konkursit dhe do t’u përgjigjemi pyetjeve të përfaqësuesve të OShC-ve të interesuara për të dorëzuar projekt propozimet. Data dhe mbajtja e sesionit informativ do të publikohet në www.mminstitute.org.

Mjetet e ndara për këtë konkurs janë me vlerë 20 000 euro, kurse projektet individuale do të përkrahën me vlerë deri në 5 000 euro. Kohëzgjatja e projektit duhet të jetë nga 6 deri në 8 muaj. Shënim: Zbatimi i projektit duhet të përfundojë brenda datës 31.03.2023.

Projekti Diagnoza dhe terapia e lirisë së shprehjes, gjuhës së urrejtjes dhe tensioneve etnike është një iniciativë e përbashkët e Institutit të Medias në Mal të Zi (IMMZ),  Qendrës për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut (CEDEM) dhe Ul-info, që synon forcimin dhe mbrojtjen e lirisë së shprehjes, luftimin e gjuhës së urrejtjes dhe uljen e tensioneve etnike në Mal të Zi. Projekti financohet nga Bashkimi Evropian përmes Instrumentit Evropian për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut për Mal të Zi 2020, EIDHR kurse bashkëfinancohet nga Ministria e Administratës Publike, Shoqërisë Digjitale dhe Mediave të Malit të Zi. Projekti do të zbatohet në periudhën 01.01.2022 – 01.07.2023. Qëllimi i përgjithshëm i projektit është të kontribuojë për zhvillimin dhe konsolidimin e demokracisë dhe sundimit të ligjit dhe respektimin e lirive themelore, duke filluar nga forcimi i lirisë së shprehjes, luftimi i gjuhës së urrejtjes dhe ulja e tensioneve etnike në Mal të Zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË
Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË

“Në Ulqin ndihemi si në shtëpinë tonë. Falënderoj të gjithë ata që hapën shtëpitë dhe zemrat e tyre për mërgimtarët nga Kosova në vitin 1999”, tha Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE
Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE

Zinxhir i njohur i dyqaneve ushqimore “Lidl” është i interesuar për hapjen e një objekti në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast, drejtuesit e asaj kompanie kanë biseduar me kryetarin e Komunës së

Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë
Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti. Objekti ka një sipërfaqe mbi

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën, më 8 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: në periudhën prej ores 8 deri në 14,00 – një pjesë

Presidentja e Kosovës në Mal të Zi: SOT NË PODGORICË, NESËR NË ULQIN
Presidentja e Kosovës në Mal të Zi: SOT NË PODGORICË, NESËR NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu, me ftesë të kryetarit të Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, po qëndron sot dhe nesër për një vizitë zyrtare në Mal të Zi. Presidentja Osmani Sadriu