Kovačeviq: SHANSET MË TË MËDHA PËR NAFTË NË ULQIN

Nafta UlqinInxhinieri i diplomuar i gjeofizikës dhe drejtori shumëvjeçar për hulumtimin e naftës dhe gazit në “Jugopetrolin” e Kotorit Veselin Kovaçeviq ka deklaruar që Ulqini është potencialisht vendburimi më i madh i naftës në Mal të Zi. Ai për “Dan” tha që në këtë zonë hulumtimet e deritashme janë pozitive dhe inkurajuese, por që të dhënën 100 për qind të saktë mund ta jap vetëm hapja e puseve.

Sipas fjalëve të tija, rreziku për mjedisin jetësor nga hulumtimet e nëndetit është “i njëjtë sa edhe nga komunikacioni detar apo fluturimi i aeroplanëve”.

Në tenderin për hulumtimin e naftës dhe gazit në Mal të Zi janë lajmëruar tre konsorciume botërore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…