KrajaOnline: TIKA – GATI PROJEKTI PËR FURNIZIMIN E KRAJËS ME UJË

Kraja, Ostrosi, Festa e geshtenjaveDje në Krajë u organizua manifestimi “Festa e gështenjave 2013” në të cilën ndër të tjerë morën pjesë edhe përfaqësues të Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar (TIKA).

Burime të mirëinformuara nga Bashkësia Lokale e Ostrosit njoftuan portalin KrajaOnline se të hënën me datë 18.11.2013 përfaqësues të Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar (TIKA)  në mënyrë zyrtare do ti dorëzojë projektin për furnizimin e Krajës me ujë të pijshëm Bashkësisë Vendore të Ostrosit.

Pas dorëzimit të projektit pritet vetëm miratimi i tij nga Komuna e Tivarit (nëse do të miratohet) dhe përfaqësuesit e Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar (TIKA) janë të bindur se punimet në teren për realizimin e projektit do të fillojnë në vitin 2014.

Gjatë vizitës së fundit në Krajë të përfaqësuesve të Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar (TIKA) me rastin e festës së geshtanjave, të shoqëruar nga kryetari Këshillit të BV Ostrosit z. Emro Duraku ato vizituan edhe fabrikën e vjetër të pelimit e cila ka vite që është jasht funksionit. Sipas disa informacioneve jozyrtare flitet që TIKA po shqyrton mundësinë e rihapjes së kësaj fabrike me qëllim hapjen e vendeve të punës për banorët e Krajës.

Kujtojmë këtu që Agjencisia Turke për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar (TIKA) ka financuar edhe rikonstruktimin e ambulancës së Krajës e cila u inagurua me 4.07.2013, ndërsa më projektete e fundit TIKA po krijon kushte gjithnjë e më të mira për banorët e Krajës  të cilës banorët e Krajës duhet ti jenë tepër mirënjëhëse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë rajoni”, tha të mërkurën në prezantimin e programit të eventit “Sweet

Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS
Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS

Shoqata “Kraja”, e cila vepron në SHBA dhe ka filialin e saj në vendlindje, ka realizuar projektin e fundit – furrën e bukës në Ostros, transmeton Barinfo. Vitet e fundit kjo zonë nuk kishte furrë buke,