Krajë: Të mërkurën u bë shfaqja e dokumentarit “Ublat e Krajës –Sinonim i Jetës të realizuar nga SOS telefoni – Ulqin, të autores Hatixhe Nelaj

 

Dokumetari në fjalë i cili zgjatë 50 minuta ka përfshi disa Ubla në Krajë. Protagonistët e dokumentarit Dr. Ismail Doda, Ali Gjeçbritaj dhe Gazmend Çitaku përshëndetën iniciativën e Z.Nelaj duke e vlerësuar lartë punën e sajë në zbardhjen e rëndësisë së Ublave si trashëgimi kulturore me shumë rëndësi për zonën e Krajës, dhe kontributin e sajë disavjeçar në ruajtjen e trashëgimisë kulturore .
Nelaj u shpreh se promovimi i dokumentarit u bë pikërisht në Krajë në këtë stinë të vitit ,meqenëse tani është një numër të konsiderueshëm i bashkëvendësve tanë të cilët vijnë nga diaspora, dhe të cilët përmes dokumentarit do të njihen me historinë e vendit të tyre po edhe me bukuritë e radha të natyrës që posedon Kraja,e që janë pasqyruar në këtë dokumentar.
Protagonistëve të dokumentarit Dr.IsmailDoda, Ali Gjeçbritaj, Gazmend Çitaku, Sait Gjonoviq dheFatime Perashi në shenjë mirënjohje për kontributin e dhënë në ruajtjen e trashëgimisë kulturore dhe bashkëpunimit për realizimin e këtij dokumentari u ndanë Mirënjohje.
Mirënjohje u ndanë edhe stafit realizues të dokumentarit, gazetares Dafina Teliqi e cila njëherit ishte edhe moderatore e këtij aktiviteti, gazetarit Bekim Çoba, dhe kameramanit Shaban Bani Bajraktari.
Zonjave prezentë në sallë u ndanë buqete lule, ndërsa të gjithë pjesëmarrësve u dha nga një kopje DVD të dokumentarit. Për të gjithë të pranishmit u shtrua një koktej rasti.
Ky është filmi dokumentar i 7 të që realizon Z.Nelaj dedikuar trashëgimisë kulturore.
Projekti është përkrahur nga Fondi për Mbrojtjen dhe Realizimin e të Drejtave të Njeriut në Mal të Zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer