KRIPORJA E ULQINIT – NJË NGA DHJETË MË TË MËDHATË NË MESDHE

SolanaSipas sipërfaqes të cilën e përfshinë (14,5 kilometër katrorë) kriporja e Ulqinit bënë pjesë në dhjetë më të mëdhatë në Mesdhe.

Por, me prodhim vjetor të kristaleve të kripës ajo bënë njëra nga më të dobëtat.

Me prodhim ka filluar në vitin 1935 dhe deri më sot, përveç në tre raste kur nuk kishte prodhim, çdo vit është organizuar grumbullimi i kripës. (Vasko Radoviq: Kriporja e Ulqinit, fq. 9)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…