Kriporja: EUROFONDI ANKOHET NË STRASBURG

SolanaEurofondi ka dorëzuar në Gjykatën europiane për të drejtat e njeriut në Strasburg ankesën kundër shtetit të Malit të Zi. Ky fond ankohet në vendimin e Kuvendit të Malit të Zi nga korriku i vitit 2012 me të cilin toka e përmendur e Kripores nuk mund të jetë tokë ndërtimore, por përdorimi i saj mund të jetë vetëm për prodhim të kripës.

Kjo do të thotë se në Kripore nuk mund të ndërtohen komplekset turistike, por i vetmi lloj i mundshëm i turizmit është vëzhgimi i shpendëve.

Në Eurofond vlerësojnë se Gjykata kushtetuese e Malit të Zi nuk e ka vlerësuar në afat të “arsyeshëm” këtë vendim të Parlamentit malazez, prandaj janë ankuar Gjykatës në Strasbourg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci