Kriporja: NË VIJIM FOLEZIMI I FLAMINGOVE

ulcinj-na-bazenima-solane-cudesna-slika-jato-450-flamingosa-slika-84279Qetësia dhe siguria janë arsyet kryesore pse këtë vjeshtë në Kripore janë mbi një mijë flamingo dhe që është në vijim procesi i folezimit të tyre.

Kësaj gjithsesi do ti kontribuoj dhe aksioni i Qendrës për mbrojtjen dhe studimin e shpendëve (CZIP) të cilët vitin e kaluar me ndihmën financiare të organizatës gjermane “Euronatur”, kanë bërë kupe artificiale për folezimin e tyre.

Në CZIP shpresojnë që kjo do të kontribuoj që zona e Kripores të shkruhet në atlasin botëror të lokaliteteve për folezimin e flamengove në Mesdhe – thuhet në kumtesë.

Me shikimin e unazave, ornitologët kanë konstatuar që numri më i madh i flamengove të cilët vizitojnë Kriporen vijnë nga Italia dhe Turqia. Folezimi më i afërt i këtij lloji gjendet afër Barit, në kriporen “Margerita di Savoja”, ku në vit folezohen (shumohen) rreth 200 çifte.

Flamingot janë në Aneksin 1 të Direktivës së shpendëve dhe janë lloj i rëndësisë së veçantë për mbrojtje në Bashkimin evropian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe

Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit
Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit

Në mbledhjen e KQ të Forcës së Re Demokratike të mbajtur me 22.06.2022, z. Sabri Salaj, nënkryetar i partisë është votuar njëzëri kandidat për nënkryetar i Komunës së Ulqinit.   Sabri Salaj ka lindur

Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM
Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM

Dr Niksha Glaviq nga Instituti për Detin dhe Bregdetin e Universitetit të Dubrovnikut tha se peshkaqenë gjithmonë ka në Adriatik, vetëm se të shohësh kaq afër bregut është e rrallë dhe shkakton emocion