Kriporja: NËSE NUK DIHET PRONARI, DIHET KUSH PLANIFIKON NDËRTIMIN

Edhe pse zyrtarisht thuhet se nuk dihet pronari i Kripores, dihet kush planifikon ndërtimin në këtë hapësirë prej 15 milion metër katror në pjesën e pasme të Plazhit të madh.

Në faqen Eurofond.me, mund të shihet “dedikimi preliminar i sipërfaqeve” në Kripore.

Deputeti i pavarur Dritan Abazoviq ka thënë se Qeveria e Malit të Zi me dokumentet e veta po ashtu planifikon në Kripore ndërtimin e objekteve turistike me kapacitete banuese prej 900 deri në 1500 krevate, gjë që, siç shton, do të kishte pasoja katastrofave për biodiversitetin në Kripore dhe për shpend. “Për këtë arsye qasje e tillë është në kundërshtim të thellë me interesat e qytetarëve të Ulqinit”, theksoi ai.

Eurofond, Kriporja, Solana

Eurofond Kriporja, Solana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…