Kriporja para tetë dekadash: AEROMITING, LIBRARI DHE KINEMA-PROJEKTOR

Kriporja, SolanaFillimi i punës së Kripores në vitin 1934 ishte pikënisje e zhvillimit të Ulqinit në historinë e re. Aty punuan kuadrot më të mirë, të cilët erdhën nga i gjithë shteti i atëhershëm. Vetëm nga Dalmacia erdhën rreth njëzet inxhinierë.

Arkitekti i Kripores, drejtori dhe inxhinieri Ante Kolludroviq, ishte kryetari i Aero – Moto Klubit, i cili para tetë dekadash organizoi Aero – Mitingun në Ulqin.

Kjo ndërmarrje e parë në Ulqin asokohe kishte bibliotekën për punëtorët e vet, e pastaj edhe kinema – projektorin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…