Kriporja: TË MËRKURËN PROTESTA NË PODGORICË

Kriporja Ulqin, Solana UlcinjOrganizata sindikale e Kripores ka lajmëruar që planifikon të mërkurën me 5 mars, të bëj një shëtitje protestuese në Podgoricë. “Punëtorët e Kripores kanë paralajmëruar policisë që atë ditë do të tubohen fillimisht para ndërtesës së Ministrisë së ekonomisë dhe Eurofond-it, i cili është pronar i ndërmarrjes tonë, ndërsa më vonë para Kuvendit dhe Qeverisë së Malit të Zi”, tha për Portalin UL-info kryetari i shoqatës së punëtorëve në Kripore Marko Miranoviq.

Ai tha që në atë mënyrë dëshirojnë të tërheqin vëmendjen në problemet gjithnjë e më të mëdha të kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin.

Ndërsa shkrimtari i njohur malazez, akademiku Zuvdija Hoxhiq ka thënë që Mali i Zi i sotëm është vend i absurdeve. “Dikur është luftuar kripë, ndërsa tani dëshirojnë që Kriporen e Ulqinit ta shndërrojnë në tokë ndërtimore”, shtoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do