Kumtesë për media: Forca është me qytetarët

Forca e Re Demokratike në kontakt me qytetarët është e informuar për përvojat e tyre të hidhura me Entin për punët e inspektimit të Malit të Zi.

Evidente është që në Ulqin për momentin ndodhet numër i madh inspektorësh të inspekcioneve të ndryshme dhe se nuk ka sipërmarrës që nuk është dënuar nga inspektorët e lartpërmendur.

Kjo llojë sjelljeje nga ana e inspektorëve për Forcën e Re Demokratike është e papranueshme, fyen dinjitetin dhe bën të pamundur që pas të gjitha krizave që ka përfshirë të gjithë qytetarët, pa përjashtime që ato të sigurojnë ekzistencën për vehte dhe familjet e tyre.

Theksojmë se Ulqini është komuna më e pazhvilluar dhe më e varfër në nivel të Malit të Zi me potencialet më të madha për zhvillim, e që shumica e qytetarëve me vështirësi mbijeton.

Konsiderojmë se kjo është qasje e gabuar e inspektimeve në zgjidhjen e problemeve.

Qasja të cilën e përdori Enti për punët e inspektimit shkel parimet themelore të inspektimit, gjegjësisht parimin e parandalimit dhe parimin e proporcionalitetit.

Nuk është e mundur që vetëm qytetarët e Ulqinit nuk respektojnë ligjin. Ky është një problem endemik për të gjithë vendin dhe veprimi i inspektorëve në mënyrat e lartpërmendura, me mendimin tonë të paligjshme dhe selektive ndaj popullatës së qytetarëve tonë, vështirëson edhe më tej mundësinë e biznesit dhe kontribon edhe më tej në varfërinë e qytetarëve, duke marrë para sysh se ndonëse ende sezoni turistik nuk ka filluar në Ulqinjanë lëshuar gjoba me vlerë mbi 300.000,00 euro.

Me këtë kumtesë i bëjmë thirrje qeverisë, ministrisë përkatëse të urdhërojë entin për inspektimit që në të ardhmen të respektojë parimet themelore të inspektimit dhe të respektojë dispozitat kushtetuese për ndalimin e diskriminimit, sepse veprimi në mënyrat se si inspektorët po veprojnë shkel të drejtat themelore të njeriut.

Po ashtu me anë të kësaj kumtese apelojmë që vetëqeverisjalokale të ndërmarrë masa urgjente dhe të shfuqizojë vendimin për kufizimin e orarit të punës së objekteve afariste deri në ora 2, për arsye se Ulqini që gjatë sezonit turistik jeton 24 orë dhe nuk është e logjikshme që objektet afariste siç janë restaurantet dhe fastfood të mos funksionojnë në atë kohë, ç gjë kemi konstatuar në kontakte të përditshëm me turistët që në këtë drejtim shprehën pakënaqësi.

Forca e Re Demokratike

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer