Kumtesë për opinion: TAKIM PËR KALIMIN KUFITAR NË SUKOBINË

Kryetari i Komunës së Ulqinit Nazif Cungu është takuar të enjten me përfaqësuesit e policisë kufitare Sllavko Vujinoviq dhe Svetisllav Filipoviq si dhe me përfaqësuesin e Drejtorisë së doganave Dragan Vuçiq dhe ka biseduar lidhur me masat e nevojshme me qëllim të shpejtimit të kalimit gjatë sezonit në kalimin kufitar të Sukobinës.

Kryetari Cungu ka theksuar që ky kalim i ka tejkaluar vlerat e projektuara dhe se vitin e kaluar këtë kufi e kanë kaluar 1.7 milion njerëz gjë që është treguesi kryesor për domosdoshmërinë e zgjerimit të kapacitetit të këtij kalimi. Gjithashtu ka theksuar rëndësinë ekonomike të hapjes së kalimit kufitar në Sukubinë për qarkullimin e mallrave dhe se sipas Ministrisë së punëve të brendshme si dhe Drejtorisë së doganave tashmë janë dërguar disa kërkesa lidhur me këtë çështje. Cungu ka theksuar se Komuna e Ulqinit është e gatshme të ofrojë ndihmesën maksimale me qëllim të realizimit të këtyre kërkesa.

Z. Vujinoviq i ka njoftuar të pranishmit me masat që janë marrë me qëllim të shkurtimit të kohës së pritjes në Sukubinë, por ka theksuar se masat konkrete siç është bashkimi i sistemeve informative me Shqipërinë dhe zgjerimi i korsive janë të domosdoshme për arritjen e këtij objektivi. Ai gjithashtu ka theksuar që bashkëpunimi me Shqipërinë lidhur me këtë çështje është shumëi rëndësishëm.

Kryetari Cungu do të organizojë një takim të përbashkët me Kryetarin e Shkodrës me qëllim të bashkëpunimit më intensiv lidhur me këtë çështje si dhe shqyrtimin e mundësive që përmes një projekti të përbashkët të bashkëpunimit ndërkufitar të aplikohet për fonde ndërkombëtare me qëllim të realizimit të këtij projekti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi 480 sportist, 41 ekipe nga 5

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi

Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR
Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR

Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Qeverisë së Malit të Zi, mr Ilir Harasani, i cili është pjesë e delegacionit shtetëror që ndodhet për vizitë zyrtare në SHBA dhe në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve

Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ
Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ

Këto ditë në rivierën e Ulqinit po qëndrojnë 4.139 mysafirë, njoftuan nga Organizata Turistike. Numri më i madh i turistëve pushon në akomodime private, 2,923, 1.137 në hotele, ndërsa 79 të ftuar në kampe

Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME
Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME

Duke filluar nga 999 euro për çelës – Ti merr gjithçka brenda. +382 69 154180 Hotel Mediteran Ulcinj – Ulqin https://www.facebook.com/photo?fbid=5362660407189709&set=pcb.5362662537189496

Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK
Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK

Me rastin e shënimit të 31-vjetorit të shpalljes së Malit të Zi shtet ekologjik, në organizim të Sekretariatit për Bujqësi, Zhvillim Rural dhe Ekologji, të marten në hapsirat e Komunës së Ulqinit është