Kurmemoviq: URGJENTISHT TË THIRRET MBLEDHJA E KK PËR BUXHETIN E VITIT 2016

Kuvendi Komunal i UlqinitShefja e Klubit të këshilltarëve të Lëvizjes qytetare URA Arijana Kurmemoviq ka ftuar kryetarin e Kuvendit komunal Fuad Haxhibetin që urgjentisht të thërras mbledhjen e re të Parlamentit lokal.

“Është fakt që ne akoma nuk e kemi të caktuar mbledhjen në të cilën do të shqyrtohet buxheti për vitin e ardhshëm edhe pse ekzekutivi këtë dokument ia ka dorëzuar nga mesi i muajit shërbimit të Kuvendit, ndërsa ne nuk e kemi fituar”, tha ajo duke theksuar se sjellja e tillë e papërgjegjshme nuk guxojë të vazhdojë.

Kurmemoviq shtoi se po ashtu është e nevojshme të miratohet një sërë vendimesh tjera të rëndësishme të cilët janë në sirtarë, siç janë disa plane detaje urbanistike, programi i lokacioneve të përkohshme, programi i rregullimit hapësinor, Plani strategjik i zhvillimit të Komunës…

“Për shkak të interesave personale dhe partiake nuk guxojnë të vuajnë qytetarë, të punësuarit dhe ekonomia në tërësi”, përfundoi ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas