Kuvendi: A KISHTE PASTRIM PARASH NË RASTIN “OTRANT”?

HOTEL-OTRANT-ULCINJ.2 (1)Privatizimi i hotelit “Otrant”, i cili është bërë nëpërmjet procesit të falimentimit në Ndërmarrjen hotelerike-turistike Riviera e Ulqinit, nuk ka arritur objektivin e tij, është arritur përfundimi sot në mbledhjen e Komisionit për përcjelljen dhe kontrollin e procesit të privatizimit në Kuvendin e Malit të Zi.

Komisioni, siç thuhet në përfundime që transmeton Mina-biznes, ka nisur iniciativën ndaj Drejtorisë për parandalimin e pastrimit të parash dhe financimit të terrorizmit të hetojë a kishte aktivitete në punën e “Otrantit” të cilët kishin si pasoj pastrimin e parash në periudhën prej shitjes së tij në vitin 2005 firmës Barkli SK nga Moska dhe më tej.

Komisioni në përfundime, përveç tjerash, kërkon që Mbrojtësi i interesave pronësore-juridike të Malit të Zi të shoh a janë prishur interesat pronësore-juridike të shtetit, si dhe që Prokurori i lartë i shtetit të hetojë mënyrën se si është shitur hoteli si dhe punën e tij të përgjithshme prej momentit të shitjes nëpërmjet falimentimit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci