Kuvendi i Malit të Zi: BAROVIQ KOT SHPALL TENDERAT PËR KRIPORE

Solana“Sipas Ligjit për marrëdhëniet pronësore – ligjore të tokës e cila është në proces privatizim, e për të cilën nuk është paguar çmimi i tregut, është pronë shtetërore”, tha në Kuvendin e Malit të Zi deputeti i Partisë socialiste popullore Velizar Kallugjeroviq.

Ai duke folur për rastin e Kripores tha që Këshilli për privatizim nuk e dha vendimin që janë paguar 15 milion metër katrorë të saj dhe shtoj që kjo është pronë e shtetit të Malit të Zi.

Kryetari i Kuvendit të Malit të Zi Ranko Krivokapic tha  që kjo çështje me të vërtet është zgjidhur me ligjin e përmendur dhe që për këtë duhet të kujdeset Mbrojtësi i të drejtave pronësore të Malit të Zi.

Kryeministri Millo Gjukanoviq tha që edhe Parlamenti edhe Qeveria e kanë ndaluar atë veprim duke siguruar që toka e cila është e dedikuar për punë të Kripores të lihet si tokë bujqësore. “Kështu që nuk ekzistojnë as mundësi teorike që të realizohen përfitimet. Nuk e kundërshtoj që kishte kësi lloj idesh, por ne vendosëm që kjo hapësirë të mbaj atë qëllim të cilin e kishte që prej formimit të Kripores”, tha Gjukanoviq.

Deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq e ka akuzuar Qeverinë që e ka sjell këtë ndërmarrje më të vjetër në Ulqin në prag të shkatërrimit dhe ka lejuar që ajo të blihet në bursë për më pak se një milion euro. “Mbas kësaj është tentuar të bëhet grabitja më e madhe në histori të Malit të Zi dhe që kjo ndërmarrje dhe tokë të shitet për 250 milion euro”, theksoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë rajoni”, tha të mërkurën në prezantimin e programit të eventit “Sweet

Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS
Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS

Shoqata “Kraja”, e cila vepron në SHBA dhe ka filialin e saj në vendlindje, ka realizuar projektin e fundit – furrën e bukës në Ostros, transmeton Barinfo. Vitet e fundit kjo zonë nuk kishte furrë buke,

Teatri Teuta: TË SHTUNËN “SY N’SY“ ME BASHKIMIN
Teatri Teuta: TË SHTUNËN “SY N’SY“ ME BASHKIMIN

Stand up komedia të „Teatrit Teuta“, SY N’SY me aktorin Bashkim Alaj, do të shfaqet të shtunën, me 10 dhjetor, në Sallën e Madhe të Qendrës për Kulturë. Të ftuarit e Bashkimit do të jenë kryetarët