Kuvendi i Malit të Zi: MBIJETON SHTËPIA E SHËNDETIT NË ULQIN

Kuvendi i Malit të Zi nuk e ka miratuar propozimin e Ministrisë së shëndetësisë për riorganizimin e sistemit shëndetësor në vend. Me këtë propozim, përveç tjerash, ishte e parashikuar që Shtëpia e shëndetit në Ulqin ti bashkohet Qendrës regjionale shëndetësore me seli në Tivar.

Sikur të ishte miratuar propozimi i Qeverisë, Shtëpia e shëndetit në Ulqin formalisht do të mbante këtë emër, por ajo nuk do të kishte subjektivitetin e vet juridik dhe as xhiro llogarinë e vet, ndërsa drejtorin e Shtëpisë do ta vendoste drejtori i qendrës, e atë ministri.

Ministri i shëndetësisë Miodrag Radunoviq më herët tha që Qeveria “po përmirëson cilësinë e mbrojtjes shëndetësore me lëvizshmëri më të madhe të mjekëve dhe me sjelljen e kuadrove specialist”.

Qytetarët e Ulqinit, të cilët gjithmonë kishin eksperienca negative me centralizimin, mendonin që kjo reformë do të kishte pasoja negative për komunën e tyre, si dhe për nivelin e arritur të mbrojtjes shëndetësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë