Kuvendi i MZ: MË VENDOSMËRISHT KUNDËR VEHABIVE

Vehabije, BehabiteKryetari i Këshillit për siguri të Kuvendit të Malit të Zi Mevludin Nuhoxhiq ka deklaruar që organet shtetërore dhe shoqëria në tërësi duhet të jenë më efikas në lidhje me çështjen e sektit vehabi në këtë vend.

Sipas fjalëve të tija, në aksion kundër vehabizmit është e nevojshme që të kyçen të gjithë nga familja deri tek mediet. “Nuk duhet ti nënvlerësojmë, ndaj tyre duhet reaguar në mënyrë të duhur me aksion shtetëror dhe shoqëror”, shtoi Nuhoxhiq.

Ai theksoi që në fund të shtatorit Këshilli do të shqyrtojë raportin e posaçëm për ekstremizmin fetar dhe për grupet vehabi në Mal të Zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…