Kuvendi i MZ: NJËZËRI MIRATOHEN VENDIMET PËR KRIPORE

Port Milena, Kriporja, SolanaKëshilli parlamentar për ekonomi ka miratuar sot njëzëri përfundimet lidhur me situatën aktuale në Kripore.

Parashtruesi i iniciativës për seancë dëgjimore konsultative Srgjan Milliq (PSP) ka thënë që ia ka dërguar shkresën Elektroekonomisë së Malit të Zi (EEMZ), duke theksuar që është e pabesueshme që ndërmarrja të cilës i kanë borxh 220 milion euro të insistojë që Kriporja ti paguaj 20.000 euro në mënyrë që ti kyçin rrymën. “Sa i përket përfundimeve, Kuvendi fton EEMZ t’ia lëshoj rrymën Kripores, e cila detyrohet të paguaj borxhin mbas nisjes së prodhimit. Kërkojmë lidhjen e stazhit të punës dhe pagesën e pagave të prapa mbetura punëtorëve. Po ashtu, nga Qeveria, komuna e Ulqinit dhe Fondi investues zhvillimor kërkohet sigurimi i kushteve për inicimin e prodhimit, si dhe që komuna ose shteti të shesin ndonjë pronë tjetër adekuat, pra jo pronën e Kripores, me qëllim nisjen e veprimtarisë parësore – prodhimin e kripës. Rryma deri sot në mëngjes nuk i është lëshuar Kripores, çka tregon se sa seriozisht e përjeton dikush këtë me çfarë merremi”, tha Milliq.

Milliq tha që në përfundime nuk ka segmentim dhe që qëndrimin për këtë çështje veç e kanë treguar duke votuar kundër ndryshimit të Planit hapësinor për Kripore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do