Kuvendi i MZ: NUK KA VULLNET TË QEVERISË TË RUHET KRIPORJA

Solana Ulcinj, Kriporja UlqinDiskutimi i djeshëm në Kuvendin e Malit të Zi rreth Kripores ka treguar që në Qeverinë malazeze nuk ka gatishmëri të qartë që të ruhet veprimtaria kryesore e Kripores – prodhimi i kripës. Në pyetjet e deputetëve nga Ulqini, Genci Nimanbegu nga Forca dhe dr Lilana Gjurashkoviq nga Fronti demokratik çfarë bënë Qeveria në këtë drejtim, ministri i ekonomisë Vlladimir Kavariq ka konstatuar që kjo ndërmarrje është në falimentim klasik, gjegjësisht që ajo është kompetencë e Gjykatës ekonomike. “Nëse dëshironi që kjo çështje të zgjidhet në mënyrës si doni ju, atëherë duhet të mendoni për ndryshimin e ligjeve ekzistuese”, tha ai.

Gjurashkoviq pyeti pse Qeveria nuk e ka njohur mundësinë e zhvillimit të Kripores, bleu paketën e aksioneve dhe të vazhdojë me prodhimin e kripës.

Nimanbegu shtoi që Kriporja për Ulqin është njëjtë si Kombinati i aluminit për Podgoricë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT
Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT

Të martën, më 28 qershor 2022, rreth orës 16.00 gjatë punimeve të një kontraktori të papërgjegjëshëm është dëmtuar tubi kryesor i ujësjellësit në Fushën e Ulqinit, është njoftuar Portali Ul-info nga NP

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën, më 29 qershor, në periudhën nga ora 09 deri në 15:00, pa energji elektrike do të jenë pjesa e qendrës së Katërkollës.

Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL
Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL

Me propozim të kryetarit të Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari, Kuvendi i Komunës të hënën zgjodhi dy nënkryetarë. Ata janë Beqir Sella, funksionar i PD-së dhe Sabr Sallaj, ndryshe nënkryetar i Forcës

Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR
Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR

  Qeveria e Malit të Zi ka bërë të ditur zyrtarisht se presin një sezon dukshëm më të mirë se vitin e kaluar. “Të gjithë treguesit që kemi flasin në favor të kësaj, se sigurisht që jemi 60% më mirë

Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL
Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL

Gani ende nuk i ka mbushur shtatë vjetë.Një ditë u nis prej shtëpie. Nuk i tregoi askuj se ku po shkon. Komshitë Shyqyrija, Kimetja dhe Zhelko e vrejtën se ishte në rrugë. Pas një kohe prindërit e tij