Kuvendi: KARRIGA E LIRË PËR OJQ

Fuad HaxhibetiKryetari i Kuvendit komunal të Ulqinit Fuad Haxhibeti është përgjigjur pozitivisht në letrën të cilën ia dërguan drejtori ekzekutiv i MOGUL-it Xhemal Peroviq dhe drejtori i OJQ “Horizonti i ri” Nazif Veliq mbi pjesëmarrjen e sektorit civil nëpërmjet institutit “karriga e lirë” në mbledhjet e parlamentit lokal.

Ato po ashtu kanë kërkuar nga Kuvendi komunal që përveç komisionit për mbrojtjen e mjedisit jetësor dhe për emërimin e rrugëve, vendbanimeve, shesheve dhe institucioneve, të formohet trup i ngjashëm për përmirësimin e pozitës së njerëzve me invaliditet dhe aftësi të kufizuara, si dhe që anëtarët e tyre të jenë përfaqësues të OJQ-ve.

Peroviq dhe Veliq kanë theksuar rëndësinë e formimit të Këshillit për zhvillim dhe mbrojtje të vetëqeverisjes lokale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave.

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi,

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me