Kuvendi komunal: MIRATOHET VENDIMI PËR HUAMARRJE KREDITORE

Kuvendi, Skupstina, Luigj ShkreliMe një votë abstenim, Kuvendi komunal i Ulqinit miratoi të hënën vendimin për huamarrje kreditore të Komunës së Ulqinit për 5,5 milion euro.

Pjesa më e madhe e këtyre mjeteve, rreth 3,5 milion euro, do të shkojnë në pagesën e borxhit ndaj bankave, rreth gjysmë milioni për program social, do të shlyhen të gjithë pagat ndaj punëtorëve në administratën komunale dhe ndërmarrje publike, si dhe ato ndaj furnitorëve.

Mendimin pozitiv për kredi i cili do të merret tek një bank komerciale me norm interesi prej rreth 3,5 % e dha Ministria e financave, derisa Qeveria më herët dha garanci për këtë huamarrje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…