Lamoviq: TANI MË SË SHUMTI KEMI NEVOJ PËR LËVIZJE PUNËTORE

Papunesia, nezaposljenostKryetari i Sindikatës komunale të Ulqinit Shefki-Keko Lamoviq ka deklaruar që Malit të Zi tani i nevojitet lëvizja e fuqishme punëtore. “Mbas të gjitha privatizimeve të pasuksesshme, është e nevojshme që dikush të kujdeset për punëtorët që mbeten pa punë”, tha ai për Portalin Ul-info.

Sipas fjalëve të tija, organizata e re të cilën planifikon ta formojë Lidhja e sindikatave të pavarura të Malit të Zi nuk do të ishte parti politike por lëvizje e cila, ngjashëm me organizatat e tilla në vendet e Europës perëndimore, do të kërkonte përfaqësuesin e vet në kuvendet lokale dhe shtetërore.

“Këto ditë punëtorët e Ulqinit do të ftohen që të kyçen në këtë lëvizje, nëse dëshirojnë”, theksoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…