LD në MZ: DENOJMË ASHPËR FYERJET DREJTUAR CANKËS

lidhja-demokratike-ne-mal-te-ziLidhja Demokratike në MZ shpreh indinjatë të thellë dhe shqetësim serioz për fyerjet dhe kërcënimet të cilat ju bënë gazetarit të „Monitor-it“, „Dojçe vele-s dhe pronarit të portalit „Ul-info“ z. Mustafa Canka, përmes rrjetit social Fejsbuk, për të cilat z. Canka e njoftoi më detajisht opinioni i gjërë.

Duke pasë para syshë guximin dhe paturpësinë e treguar të kërcënuesve dhe për pasojat e mundshme, sidomos sot kur jemi në kohën e fushatës për zgjedhjet lokale për këshilltarë(e) në kuvendin e komunës së Ulqinit, të cilat do të mbahen më 26 janar, LD në MZ e dënon ashpër këtë akt duke e cilësuar sulm kundër lirisë e sigurisë së individit, kundër lirisë së gazetarisë, kundër infrastrukturës dhe klimës demokratike zgjedhore që duhej të sigurohej, e e cila paraqet edhe një devijim në vargun e devijimeve, tashmë të para, të evidentuara e të denoncuara, pothuaj në të gjitha zgjedhjet shumëpartiake deri tash  në Malin e Zi, fatkeqësisht në njërën apo tjetër mënyrë të (s)provuara e të instaluara nga individë a struktura partiake në pushtet në MZ, për çka mediat e shkruara e elektronike informuan dhe po informojnë, flasin e shkruajnë dhe denoncojnë, në vazhdimësi.

Fatkeqësisht, edhe individ(ë) e disa struktura të partive politike (disa) të quajtura shqiptare, madje edhe qytetare (!), të yshtur e të trimëruara nga Qendra (se për ndryshe trembën nga hijet e veta), pasi mezi presin kush a cili(a) të futën më parë në prehnin e Tij (e Tyre), me çdo kusht e me çdo çmim, për interesa të ngushta personale, duke lënë menjanë interesat kombëtare, orientimet demokratike e vlerat njerëzore, – shantazhet, korrupcioni politik e ekonomik, e tash edhe kërcënimet (!) siç po shihet, po i bëjnë pjesë të fushatës së tyre parazgjedhore… !

LD në MZ i fton të gjithë ata e ato, qoftë individ(ë), strukturë, funkcionar(ë) apo militant partiak(ë) që të heqin dorë prej këtyre mjeteve të dënueshme politike (isht), kundërvajtëse e penale, njerëzore e zakonore, të luftojnë këto devijime në radhët e veta në dobi e për qëllime të larta demokratike e kombëtare, nacionale e ndërnacionale.

Njëkohësisht, LD në MZ fton organet kompetente, se është kohë e fundit që të ndërmarrin veprimet e duhura, brenda kompetencave që kanë, të zbulojnë kërcënuesin(it), për të parandaluar të keqën që po na kanoset.

Çmoj se korrupcioni politik është më i rrëzikshmi, pasi ai prodhon e lejon po edhe legalizon e përligjëson korrupcionin ekonomik, ndërsa kur këtyre të dyve ju shtohen fyerjet dhe kërcënimi(et) atëherë strukturat shtetërore (po edhe lokale) shndërrohën në ekzekutorë qoftë pasivë apo aktivë.  Që mos të ndodhë kjo, duhet vepruar ata edhe na, thuhet ne fund të kumtesës së LD në MZ, të cilën e nënskroi kryetari Mehmet Bardhi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit
Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit

Me këtë emër, në kuadër të Biznis Klubit “Ana e Malit”( BKA-së) në vitin 2013 u themelua ky ansambël me qëllim ruajtjen dhe kultivimin e vlerave kulturore dhe artistike të zonës së Anës së Malit. Kryetari

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 10 shkurt, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: një pjesë

Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË
Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË

“Në Ulqin ndihemi si në shtëpinë tonë. Falënderoj të gjithë ata që hapën shtëpitë dhe zemrat e tyre për mërgimtarët nga Kosova në vitin 1999”, tha Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE
Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE

Zinxhir i njohur i dyqaneve ushqimore “Lidl” është i interesuar për hapjen e një objekti në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast, drejtuesit e asaj kompanie kanë biseduar me kryetarin e Komunës së

Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë
Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti. Objekti ka një sipërfaqe mbi