LD në MZ: Reagim ndaj Ministrisë së Shëndetësisë

Saubih MehmetiAshtu sikurse edhe deputeti i Koalicionit “Bashkë nji zâ”, ku bën pjesë edhe Lidhja Demokratike në Mal të Zi, z. Fatmir Gjeka ka thënë në parlamentin e Malit të Zi, mendojmë që anija, pra, kjo qeveri të mos e nisë lundrimin fare. Ende pa hequr mirë spirancën, morën drejtimin e gabuar. Thonë që kurrë nuk është vonë për koritje, e disa, e bëjnë që ditën e parë. Kjo tregon shumë, tregon për papjekurinë politike e profesionale, qëllimin, qasjen e orientimin e kësaj qeverie, që tashmë po na i heq të gjithë dyshimet se disa anëtarë të saj janë më ndryshe dhe që siç rëndom thuhet, janë përjashtimi i ligjit a dukurisë. Padyshim që ne si Lidhje Demokratike në Mal të Zi, nuk kemi pasur asnjëherë e asnjë dyshim për qëllimet e orientimet e kësaj qeverie, sepse në skenën politike nuk qëndrojmë mbi brigje, nuk jemi të sotëm, por përkundrazi, kemi më se 30 vite që veprojmë dhe i njohim edhe etërit e gjyshërit e këtyre që me padurim pritën ditën e parë të shprehin dijen në provimin e Akademisë së Shkencave të Serbisë, Kishës Pravosllave Serbe e politikës proruse e serbomadhe. Shprehim indinjatën tonë të thellë për gjestin e vendosjes së fusnotës tek emri i Kosovës dhe njëherit besojmë me bindje të plotë që ky gjest është larg gabimit ortografik, por një provokim i mbetur në tentativë. Keqardhja e deklarata e Ministrisë së Shëndetësisë është qesharake e ofenduese, dhe si e tillë e papranueshme…

Heshtja e z. Abazoviqit, është më kuptimplote se fjala, njëherit edhe e kuptueshme sepse siç ka thënë Konica: “Zot, më ndihmo ta mbaj gojën mbyllur kur s’kam gjë për të thënë”!. Ndoshta është shumë i zënë duke u marrë me ndryshimet në qeverinë e re, gjithsesi duhet të mbajë premtimet e dhëna gjatë fushatës parazgjedhore, se në asnjë moment nuk do të vihet në pyetje integriteti i Kosovës, e kjo ishte tentativa e parë në ditët e para të kësaj qeverie “pofesionistësh”.

Sidoqoftë, Ne do jemi kujdestarë të përhershëm të gabimeve të kësaj qeverie dhe secilës që provon të shkelë të drejtat e njeriut e të pakicave në veçanti, që provon të ofendojë, nënçmojë e përulë figurat, simbolet, kulturën, gjuhën dhe çdo gjë tjetër të pakicave e në veçanti të shqiptarëve. Si të tillë sigurojmë të gjithë shqiptarët në Malin e Zi, që do të denojmë dhe do të marrim të gjitha masat për secilin veprim që prek parimet e përmendura më lartë dhe cënon çfarëdo aspekti të shqiptarëve, sot, në Malin e Zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer