LD në MZ: SHQIPTARËT NË ZGJEDHJE ME NJË LISTË TË PËRBASHKËT

 

Saubih MehmetiKumtesë për opinion të Lidhjes demokratike në Mal të Zi.

Jemi ne prag të Zgjedhjeve parlamentare, për zgjedhjen e deputetëve në Parlamentin e Kuvendit të Malit të Zi, si përfaqësues legjitim të shqiptarëve, të cilat do të mbahen brenda vitit 2020.

Nga përvoja e zgjedhjeve të kaluara, Lidhja Demokratike në Mal të Zi, pavarësisht interesave të ngushta partiake, vlerëson se në këto zgjedhje, subjektet politike shqiptare duhet të dalin me një listë të përbashkët, me qëllim të maksimalizimit të përfaqësimit të shqiptarëve në Parlamentin e Malit të Zi.
Për këtë arsye kemi pritur dhe presim reflektim edhe të subjekteve tjera shqiptare për koordinim të aksionit veprues për përafrimin e interesave edhe politike veç e veç, por mbi të gjitha të shohim të ardhmen e politikëbërjes, përtej interesave personale apo partiake.

Përveç Ministrisë për Europën dhe punët e jashtme të Shqipërisë dhe Ambasadës së Kosovës në Podgoricë, LD në MZ, me ftesë të Forcës së Re Demokratike ka zhvilluar një takim zyrtar, lidhur me Zgjedhjet parlamentare paraprake me qëllim të bashkëpunimit dhe arritjes së qëllimit për përfaqësim dinjitoz dhe real të interesave të shqiptarëve në Mal të Zi.

Ne jemi të hapur për diskutime dhe marrveshje të përbashkët, ashtu sikur edhe jemi zotuar në të gjitha takimet e deritashme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer