LGBT Forumi Progres: MARRËDHËNIE TOLERANTE NDAJ TURISTËVE NË ULQIN

Organizata turistike Ulqin (OTU) dëshiron të kultivoj marrëdhënie miqësore dhe tolerante ndaj LGBT turistëve, si dhe i dëshirojnë mirëseardhje çdo turisti pavarësisht në bindjet fetare dhe nacionale si dhe orientimit seksual. Po ashtu, nga OTU promovojnë barazinë absolute të të gjithë mysafirëve në të gjithë objektet turistike dhe hotelerike, ka treguar hulumtimi mbi zhvillimin e konceptit të LGBT turizmit në Mal të Zi.LGBT-Forum-Progress

Siç është lajmëruar nga Forum Progres, në Organizatën turistike të Ulqinit OTU, përveç marrëdhënies përgjegjëse ndaj hulumtimit, ato kanë treguar që përcjellin tematikën e të drejtave të njeriut si dhe që kanë njohuri mbi rezultatin e punës së LGBT komunitetit.

“Deri në realizimin e hulumtimit të parë turistik LGBT kjo organizatë lokale turistike nuk ka publikuar asgjë që mund të jetë e lidhur, direkt, me LGBT turistët. Sa i përket promocionit ndërkombëtar dhe kandidimit të Malit të Zi si LGBT destinacion turistik në OTU përkrahin ”çdo gjë që kontribuon rritjen e numrit të turistëve dhe të ardhurave mbi këtë bazë”, theksojnë në Forum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave.

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi,

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me