Ligji i ri: KËSHILLAT NACIONAL I PËRCAKTOJNË SIMBOLET KOMBËTARE

Sabahudin Delic 4sepLigji i ri për zgjedhjen, përdorimin dhe ekspozimin publik të simboleve kombëtare parashikon që këshillat nacional janë të detyruar që të përcaktojnë standardet e simboleve kombëtare të pakicave: stemës dhe flamurit, të cilat më vonë do ti ratifikoj Kuvendi i Malit të Zi.

Simbolet kombëtare do të ekspozohen në njësit e vetëqeverisjes lokale në të cilët pjesëtarët e pakicave përbëjnë shumicën dhe atë në ditët e festave shtetërore të Malit të Zi, si dhe festave nacionale të këtyre popujve pakicë.

“Vetëm në kohën e festave nacionale të pakicave këto simbole do të theksohen dhe në komunat ku pjesëtarët e pakicës përkatëse përbëjnë të paktën 15 për qind të banorëve”, tha ndihmës ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave Sabahudin Deliq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…