Ligji për simbole nacionale: ME FLAMURIN SHQIPTAR AS NË DASËM

Suad Numanovic, Suad NumanoviqPas hyrjes në fuqi të ligjit të ri për zgjedhjen, përdorimin dhe shafaqjen publike të simboleve kombëtare, përdorimi i simboleve nacionale do të ndalohet madje dhe në dasma, shkruajnë mediet e Podgoricës.

“Ky ligj qartë definon përdorimin e tij, gjegjësisht ndalimin. Simbolet nacionale mund të përdore në qëllime personale, por me kushte të qarta të këtij ligj. Kemi thënë kur mund të përdoren ato: në ditët e festave shtetërore dhe të popujve pakicë. Në situatat tjera jo”, deklaroi ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave Suad Numanoviq.

Ai tha që ligji parasheh dënimet për shkelësit që janë nga 2 deri në 20 mijë euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…