Lika: GJERMANËT JAPIN PËR KRIPORE 3,5 MILION EURO

Zenepa LikaBanka zhvillimore gjermane KfW ka aprovuar 3,5 milion euro grant për Kriporen e Ulqinit, ka deklaruar nënkryetarja e Komunës së Ulqinit Zenepa Lika.

Ajo për Radion e Malit të Zi ka thënë se parakusht për marrjen e këtyre mjeteve është që Kripoja të regjistrohet në Listën Ramsar të zonave të mbrojtura kënetore.

“Kjo është shumë e madhe e cila do të ndihmonte që hapësira e devastuar e Kripores dhe infrastruktura e saj të sanohet”, shtoi Lika.

Qeveria malazeze tash disa muaj refuzon që Kriporen ta dominojë në zonën Ramsar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…