LIQENI I SHASIT NË SHIFRA

Liqeni i Shasit, Sasko jezeroLiqeni i Shasit është i dyti për nga madhësia në Mal të Zi. Është i gjatë 3,2, ndërsa i gjerë 1,5 kilometër. Por, sipërfaqja e tij ndryshon prej 3,6 deri në 5,3 kilometër katror.

Biodiversiteti i Liqenit të Shasit me shifra:

450 bimë vaskulare

200 lloj algash

226 lloj shpendësh (që përbënë gati gjysmën së faunës evropiane të shpendëve),

10 amfibe,

14 lloj zvarranikësh,

19 lloj kërpudha.

Uji verës në Liqen arrin temperaturën prej 30 gradë Celsius.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…