Lulgjuraj: NË KOMUNË TË ULQINIT KAOS JURIDIK

Opstina-Ulcinj_Komuna-e-Ulqinit_Ish kryeadministratori në komunë të Ulqinit Pjeter Lulgjuraj ka deklaruar që mosekzistimi i kryeadministratorit në vetëqeverisjen lokale krijon ndjesinë e pasigurisë tek personat fizik dhe juridik. “Tentimi i kryetarit të komunës Nazif Cungu që si person përgjegjës në punët nga sfera e këtij organ të emëroj apo autorizoj këdo, është i paligjshëm. Sistemi juridik i Malit të Zi nuk njeh institucionin e ushtruesit të detyrës të kryeadministratorit”, tha ai për “Dan”.

Sipas fjalëve të tija, është e mjaftueshme të dërgohet ankesa në Gjykatë administrative dhe të gjitha aktet do të anulohen. “Po ashtu, shumë sekretar në komunë janë ushtrues detyre që është nonsens. Pra, kemi situatën ku qeverisja lokale funksionon në mënyrë të paligjshme jo nëntë muaj, por dy vite”, shtoi Lulgjuraj.

Ai theksoi që përgjegjësia për kaos juridik ka dhe Inspekcioni administrativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do