LUMI BUNA – MREKULLI E NATYRËS (5)

800px-Buna-muendungLumi shtien në detin Mesdhe më së shumti ujë, mbas lumit Nil në Egjipt dhe Po në Itali. Shkarkimi mesatar vjetor i Bunës është 680 metër kub ujë në sekondë.

Për këtë arsye shkencëtarët theksojnë që “Buna në deltën e vet hollon Adriatikun”, gjegjësisht që kripësia në këtë hapësirë është më i vogël se në pjesën tjetër të detit.

Kapedanët e Ulqinit thonë që shpesh dhe në 20 kilometra nga gryka e Bunës në detin e hapur mund të ndjehen ujërat e saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…