M.Canka: 40 DITË KRITIKE

314057_288651491158141_870590393_nPër të gjithë ato që jetojnë nga turizmi tani vjen gjendja e jashtëzakonshme. Hotelet e mëdhenj në rivierën e Ulqinit janë hapur, plazhet po ashtu, rregullohen tarracat dhe objektet afariste, njerëzit shpresojnë që sezoni do të jetë më i gjatë se vitet e kaluara. Në 40 ditët e ardhshme vetëqeverisja e re lokale dhe organet shtetërore duhet të punojnë natë e ditë. Këshilli koordinues për përgatitjen dhe përcjelljen e sezonit të Qeverisë së Malit të Zi sot ka mbajtur mbledhjen e parë, e ditët në vijim ky trup duhet të formohet edhe në Ulqin.

Koha tani fitoi shpejtësinë: nuk është më aleati i jonë. Është mirë vetëm që, siç duket, ka më shumë optimizëm se vitet e kaluara mbas hyrjes së mirë në sezon gjatë festave të një majit.

Nëse analizohen dobësitë nga java e kaluar lehtë mund të bihet përfundimi që më së shumti ankesa mund të jepen për komunikacionin e rënduar, parkingun dhe zhurmën, pjesërisht edhe për pastërtinë.

Edhe pse këto probleme me vite, po nëse dëshironi edhe me dekada në rivierën e Ulqinit grumbullohen dhe nuk mund të zgjidhen aq lehtë, me organizim të mirë mundet të paktën pjesërisht të sanohet kaosi i cili na pret në korrik dhe gusht, në qendrën e ngushtë të qytetit, nëse që tani merren masa me vendosmëri.

Kjo do të thotë që më së shumti punë do të ketë për inspekcionin komunal, para së cilit është punë e madhe që të mos lejojë që qyteti prapë të bëhet  vashar, si dhe që më fortë të niset në pagesën e taksës së banimit.

Sidoqoftë, është mirë që nuk duhet të kemi probleme me ujë dhe me rrymë, ndryshimin e çmimeve të banimit dhe shërbimeve, si dhe që me hapjen e disa objekteve cilësore oferta është përmirësuar në krahasim me vitin e kaluar.

Përparësia jonë më e madhe duhet të mbes mirëpritja. Të gjithë mysafirët duhet ti presim me dyer të hapura, të gëzuar dhe të qeshur, Ulqini jonë duhet të jetë i pastër, në mënyrë që mysafirët tanë të ndihen bukur, këndshëm dhe të sigurt.

Do të pajtohemi të gjithë: nuk ka këtu një filozofi të madhe. Do të shohim javët që vijnë a ka këtu vullnet, dëshirë dhe gatishmëri të hyhet në këtë proces të domosdoshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer